ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΕνδείξεις ότι έχετε διαρροή!

Ενώ κάποια προβλήματα στα υδραυλικά σας μπορεί να είναι εμφανή, όπως καζανάκι που τρέχει ή χαλασμένη βρύση, οι διαρροές στα υδραυλικά σας δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν και μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σπίτι σας – στα πατώματα, στους τοίχους ή ακόμα και στην οροφή.

Ακολουθούν μερικές ενδείξεις τις οποίες θα ήταν καλό να μην αγνοήσετε γιατί μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχετε κάποια διαρροή:

  • Αύξηση στο λογαριασμό του νερού

Θα σας συστήναμε να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς του νερού σας συστηματικά. Αν παρατηρήσετε κάποια αξιοσημείωτη αύξηση στο λογαριασμό σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια διαρροή σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας. Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για κάποια διαφορά στους λογαριασμούς σας λόγω αλλαγής εποχής, θα ήταν να τους συγκρίνετε με αντίστοιχους περσινούς ώστε να διαπιστώσετε τυχόν ανεξήγητες αυξήσεις.

  • Το ρολόι του νερού της κεντρικής παροχής τρέχει διαρκώς

Εάν ο μετρητής του νερού σας φαίνεται να τρέχει διαρκώς, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε νερό – από κάποια βρύση ίσως ή κάποιο καζανάκι που τρέχει, από λειτουργία πλυντηρίου πιάτων, ρούχων ή κάποιου αυτόματου συστήματος ποτίσματος – αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια διαρροή.

  • Μούχλα και υγρασία

Οι διαρροές συχνά προκαλούν υγρασία σε διάφορα σημεία είτε στο πάτωμα είτε ακόμη και πάνω στην οροφή. Αυτή η υγρασία μπορεί συχνά να οδηγήσει σε μούχλα η οποία γίνεται αντιληπτή και από τη δυσάρεστη οσμή. Αν αντιλαμβάνεστε κάποια επίμονη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι σας, ακόμη και αν το αερίζετε καθημερινά, ίσως να έχετε κάποια διαρροή σωλήνα.

  • Φουσκώματα στους τοίχους ή στα πατώματα

Συμβαίνει με τον καιρό να δημιουργούνται ρωγμές στους τοίχους του σπιτιού σας ή φθορές στα πατώματα – μετά από χρόνια χρήσης εμφανίζονται φυσιολογικές φθορές. Ωστόσο, αν αρχίσετε να παρατηρείτε κάποιες ανεξήγητες ρωγμές ή φουσκώματα στους τοίχους του σπιτιού σας ή στα πλακάκια του πατώματος αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια διαρροή. Το νερό το οποίο διαρκώς τρέχει έξω από τους σωλήνες μπορεί να αποδυναμώσει τα θεμέλια και τα δομικά στοιχεία του σπιτιού σας.

  • Κηλίδες νερού

Παρατηρήστε προσεκτικά τις περιοχές κοντά σε μπανιέρες, νεροχύτες και τουαλέτες. Αν εντοπίσετε κηλίδες νερού στο πάτωμα ή αποχρωματισμένες περιοχές στους τοίχους, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαρροή σωλήνα.

 

Αν παρατηρήσετε αντίστοιχες ενδείξεις, καλέστε μας να διορθώσουμε το πρόβλημα άμεσα! Μια διαρροή μπορεί να επιδεινωθεί με τον καιρό, καταλήγοντας να σας κοστίσει περισσότερο και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.  

(c)Ydravlikos.net | All rights reserved | Developed by Hyper Center