ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΓιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίζουμε το καζανάκι της τουαλέτας μας;


Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα καθαρό μπάνιο. Εντάξει, ίσως μερικά πράγματα να είναι καλύτερα, αλλά είναι πάντα ωραίο να γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα μπάνιο καθαρό και περιποιημένο. Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος του μπάνιου που οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν να καθαρίσουν… Η δεξαμενή της τουαλέτας ή κοινώς καζανάκι!

Εάν φροντίζετε να διατηρείτε τον εσωτερικό χώρο που βρίσκεται το καζανάκι της τουαλέτας σας καθαρό, θα δείτε μια τεράστια διαφορά στην καθαριότητα του μπάνιου σας αλλά και θα συμβάλλετε στη διάρκεια ζωής της τουαλέτας σας. Σας παραθέτουμε στη συνέχεια μερικούς λόγους για τους οποίους κρατώντας το καζανάκι της τουαλέτας σας καθαρό συμβάλλετε αφενός στο να διατηρείται μια αίσθηση φρεσκάδας στο μπάνιο σας και αφετέρου εξοικονομείτε χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση:

Άσχημη μούχλα! Όπως όλοι γνωρίζουμε η μούχλα μπορεί να δημιουργηθεί από λιμνάζοντα νερά. Το καζανάκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δοχείο - δεξαμενή που αποθηκεύει στάσιμο νερό μέχρι την επόμενη χρήση. Σαφώς, μπορεί στην τουαλέτα που χρησιμοποιείτε συχνά το στάσιμο νερό να μην παραμένει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσατε όμως να πείτε το ίδιο και για την τουαλέτα που υπάρχει στο υπόγειο ή αυτή των επισκεπτών; Οι τουαλέτες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά είναι πιθανό να φιλοξενούν μούχλα στο εσωτερικό τους. Η μούχλα στο καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να κάνει το μπάνιο να μυρίζει, ή ακόμα χειρότερα, θα μπορούσε σταδιακά να εξαπλωθεί σε όλο το υπόλοιπο μπάνιο!
Βρωμιά, σκόνη, άλατα και διάφορα υπολείμματα μπορεί να έχουν εγκατασταθεί στο καζανάκι σας. Αυτά τα σωματίδια, αν και μικρά, μπορεί να επηρεάσουν τη συνολική χρήση και τη μακροζωία της τουαλέτας σας. Μια συσσώρευση θα μπορούσε να διαβρώσει σιγά-σιγά το εσωτερικό του καζανακίου σας, όπως τα πλαστικά μέρη ή τα καουτσούκ. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αποκρουστική μυρωδιά στο εσωτερικό του δοχείου.

Αφού λοιπόν έχουμε δει πόσο χρήσιμο είναι να διατηρείται ο εσωτερικός χώρος του καζανακίου καθαρός, το επόμενο ερώτημα είναι: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καθαρίζουμε;

Ακολουθείστε τα παρακάτω πρακτικά βήματα:
  •  Κλείστε το νερό της τουαλέτας (η βαλβίδα διακοπής - ή κοινώς διακοπτάκι - βρίσκεται συνήθως δίπλα στο καζανάκι) και πατήστε μία φορά το καζανάκι πριν συνεχίσετε να καθαρίσετε το εσωτερικό. Αυτό θα αδειάσει το δοχείο, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να τρίψετε το εσωτερικό. Ανακατέψτε ¼ του φλιτζανιού λευκό ξίδι με 1 φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιείστε το σαν καθαριστικό. Στο τέλος ξεπλύνετε καλά. Αποφύγετε ισχυρά καθαριστικά τα οποία θα μπορούσαν να διαβρώσουν τα λάστιχα και τα πλαστικά μέρη του καζανακίου σας.
  •   Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες χρώματος στο καζανάκι της τουαλέτας. Ενώ αυτά τα δισκία μπορεί να φαίνονται βολικά και ευχάριστα στη χρήση, στην πραγματικότητα πολλές φορές περιέχουν δραστικές ουσίες που όταν τοποθετηθούν πολύ κοντά στα λάστιχα από καουτσούκ, μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη διάβρωση.
  •  Συνεπής καθαρισμός! Ένα πρόγραμμα καθαρισμού της δεξαμενής της τουαλέτας σας συμβάλλει στο να διατηρείται η αίσθηση φρεσκάδας στο μπάνιο σας και η τουαλέτα σας σε καλή λειτουργία. Καθαρισμός της δεξαμενής, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, θα μειώσει δραματικά την συσσώρευση των υπολειμμάτων και θα σταματήσει τη δημιουργία μούχλας.
  •  Να φοράτε πάντα γάντια. Όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε χημικά καθαριστικά, είναι πάντα καλό να φοράμε γάντια. Από τη μία προστατεύουμε τα χέρια μας, και από την άλλη συμβάλλουμε στη σωστή υγιεινή μην επιτρέποντας στα βακτήρια να έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας.

Η συντήρηση του καζανακίου της τουαλέτας συχνά παραμελείται από τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, είναι και αυτό κάτι που δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε. Μην ξεχνάτε είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε εργασία αφορά τα υδραυλικά σας, μικρή ή μεγάλη, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε!

(c)Ydravlikos.net | All rights reserved | Developed by Hyper Center